Menu DIAMENTOWE 2024
380,00 zł/os
Powitanie chlebem i solą
Aperitif z musującym winem
Zupa
Rosół weselny lub krem z borowików
Danie główne
(Po 2,5 kawałka mięsa na osobę)
Rolada wołowa śląska
Pieczeń z indyka w cytrynowej marynacie sous-vide okraszona sosem z lubczyku i białego wina podana w rawierce
Porowa rozkosz (drób faszerowany porem duszonym na śmietanie)
Drobiowy sekret kucharz (de vollaile z papryką, mini ogórkiem i salami)
Kieszeń ze schabu z oscypkiem i żurawiną
Sos pieczeniowy i grzybowy
Dodatki skrobiowe
(Trzy do wyboru)
Frytki
Ziemniaki z maślaną okrasą
Kluski śląskie
Ziemniaczki opiekane
Dodatki warzywne
Modra kapusta ze śliwką
Surówka z selera z orzechami i mandarynką
Surówka z kalafiora
Warzywa grillowane i faszerowane
Kandyzowane buraki
Deser
(do wyboru)
Kopa śląska
Lody waniliowe z musem owocowym i bitą śmietaną
Panna cotta z musem owocowym
Deser z nasion chia z musem brzoskwiniowym
*Dodatkowo polecamy nasz bufet słodkości z deserkami – więcej informacji w Dodatkowej Ofercie Weselnej
Ciasta
(trzy do wyboru)
Sernik
Czekoladowe z wiśnią i kruszonką
Owocowe z galaretką
Babeczki z kremem i świeżymi owocami
Marlenka
Słonecznikowe z kremem
Owoce sezonowe filetowane
Zimna płyta
(w formie bufetu)
Wędliny, mięsa pieczone, pasztet własnego wyrobu, mini szaszłyki drobiowe z sezamem, babeczki z farszem warzywnym, roladka szpinakowa, przekąski z tortilli z łososiem, sałatka jarzynowa, sałatka gyros, pieczywo, masło, sery tradycyjne i pleśniowe, galaretka drobiowa i wieprzowa, śledzie z cebulą, śledzie w śmietanie, kabanosy w cieście francuskim, oscypki grillowane, smalec domowy podawany z ogórkiem kiszonym, koreczki, jajka w sosie tatarskim, śliwki w boczku, ryby wędzone
(podawana w stoły)
Tatar z aioli i grzanką, koreczki mięsne i warzywne, roladka szpinakowa, mix europejskich serów, mini tortille, babeczki na słono, vol au venty, galaretki drobiowe, jaja przepiórcze
Kolacja I podawane na półmiskach
Półmisek dziczyzny (perliczka, bażant)
Polędwiczki sous-vide z sosem leśnym
Ziemniaki faszerowane warzywami i mięsem
Sos porzeczkowy, kapusta zasmażana
Kolacja II – do wyboru
Sandacz lub dorsz w sosie cytrynowym podawany ze szparagami, ziemniaczki opiekane i bukiet warzyw
(serwowane)
Udziec wieprzowy, ziemniaki opiekane, kapusta zasmażana, chrzan, musztarda
(serwowane)
Kolacja III serwowana
Mięso ogniste w formie gulaszu podawane z tradycyjnym czeskim knedlem
Kawa, herbata, w bufecie, soki jabłkowy i pomarańczowy, woda z cytryną na stołach bez ograniczeń
Dodatkowo polecamy:
Napoje gazowane 28,00 zł/os
Wódka bez ograniczeń 50,00 zł/os
Wódka, wino i piwo bez ograniczeń 65,00 zł/os
All inclusive (wódka, wino, piwo, napoje gazowane) 85,00 zł/os