Menu Urodziny

MENU NA PRZYJĘCIE OKOLICZNOŚCIOWE

W pełni zdajemy sobie sprawę, że celebrowanie wyjątkowych wydarzeń wymaga odpowiedniej oprawy!
Właśnie na tego rodzaju okazję powstała oferta na przyjęcie okolicznościowe w Dolce Vita w Ustroniu.
Nasze pomieszczenia bankietowe mogą pełnić nie tylko rolę sali weselnej, są również bowiem idealną przestrzenią
do świętowania innych ważnych wydarzeń w życiu każdej rodziny. Chętnie zorganizujemy w nich przyjęcia na dowolną
liczbę gości, uroczystość z okazji chrztu, pierwszej komunii świętej, rocznicy ślubu, urodzin czy imprezy firmowe.
Wszystkie przygotowywane w naszej kuchni dania są sporządzane z najświeższych lokalnych składników,
dzięki czemu smakują i pachną wybornie. Zadbamy o każdy szczegół tak, byście Wy i Wasi Goście mile zapamiętali wyjątkowy czas spędzony u nas!

 

NA DOBRY POCZĄTEK

Chrupiące pajdy chleba ze smalcem i ogórkiem kiszonym podane na półmiskach 12 ,-/os
 

PRZYSTAWKI

Pasztet podanych w chrupiącym vol au wencie 22,- /os
Sałatka z krewetkami torpedo i dressingiem 22,- /os
Tatar ze śledzia 18,-/os

 

ZUPY

Rosół królewski z makaronem 18,-/os
Kluski wątrobiane do rosołu + 4 ,-/os
Żurek śląski 20 zł/os
Zupa górska 18 ,-/os
Krem alzacki (ziemniaczano-porowy) 18 ,-/os
Krem z białych warzyw z grzankami 18 ,-/os

 

DANIE GŁÓWNE

PODAWANE NA PÓŁMISKACH
 

ZESTAW I 69 ,-/os

Kotlet schabowy klasyczny, grillowany filet z mozzarellą i pomidorem, kotlet de volaille, polędwiczka wieprzowa sous vide z sosem leśnym

(2 kawałki na osobę)

Dodatki: Ziemniaki pieczone, ziemniaki z koperkiem,

Surówki: modra kapusta, dwie surówki sezonowe

 

ZESTAW II 79 ,-/os

Tradycyjna rolada śląska, de volaille, kotlet schabowy klasyczny, grillowana pierś z kurczaka z mozzarellą i pomidorem, polędwiczka wieprzowa sous vide z sosem leśnym oraz sos pieczeniowy

(2 kawałki na osobę)

Dodatki: kluski śląskie, ziemniaki z koperkiem, frytki

Surówki: modra kapusta, dwie surówki sezonowe

 

ZESTAW III 89 ,-/os

Tradycyjna rolada śląska, kotlet de volaille, schab po parysku,

konfitowana pierś z kaczki, kotlet po szwajcarsku, sos pieczeniowy

(2 kawałki na osobę)

Dodatki: kluski śląskie, ziemniaki z koperkiem, ziemniaczki opiekane

Surówki: modra kapusta, dwie surówki sezonowe, mix sałat z sosem vinegret

 

--------------------------------------------------------------------

* dodatkowy kawałek mięsa 20 ,-/os; dodatkowe pół kawałka mięsa 14 ,- os

* dodatkowe dodatki skrobiowe lub warzywne 7 ,-/os

* dodatkowo dorsz do obiadu 20 ,-/os

 

WEGETARIAŃSKIE PATERY DO OBIADU 179 ZŁ/SZT

Mix serów smażonych x4, bakłażan panierowany x4, cukinia faszerowana x4, warzywa karmelizowane 200g, krążki cebulowe x8


DESERY
Szarlotka na ciepło z lodami 20,-/os
Sernik z malinowym musem 20,-/os
Beza z mascarpone owocami i konfiturą 22,-/os
Lody z malinami i bitą śmietaną 20,-/os
Panna cotta z musem malinowym 18,-/os

 

CIASTA, OWOCE I TORTY
Półmisek ciast 20,-/os
Półmisek owoców sezonowych 18,-/os
Serwis tortu jednorazowo 60 ,- 
 

NAPOJE ZIMNE I CIEPŁE
Soki, woda, kawa parzona i rozpuszczalna, herbata bez limitu 28,-/os
Napoje gazowane według zużycia (pepsi, mirinda, 7-up, woda gazowana) 9,-/szt
Toast winem musującym 5,-/os:


ZIMNA PŁYTA

W BUFECIE
Deska swojskich wędlin, deska serów tradycyjnych i pleśniowych, galaretki wieprzowe, roladki z szynki z chrzanem, jajka w tatarskim sosie, sałatka szefa, sałatka caprese, przekąski na raz z tortilli oraz przekąski z ciasta francuskiego, roladki warzywne z łososiem wędzonym i kremowym serkiem, śliwki w boczku na rukoli, szaszłyki drobiowe, różne mini tartinki, słone przekąski z dipem, pieczywo, masło

48 ,-/OS (PRZYJĘCIA POWYŻEJ 25 OSÓB PEŁNOŁATNYCH)

53 ,-/OS (PRZYJĘCIA PONIŻEJ 25 OSÓB PEŁNOPŁATNYCH)

 

NA STOŁY
 Deska swojskich wędlin, deska serów tradycyjnych i pleśniowych, galaretki wieprzowe, roladki z szynki z chrzanem, jajka w tatarskim sosie, sałatka szefa, sałatka caprese, przekąski na raz z tortilli oraz przekąski z ciasta francuskiego, roladki warzywne z łososiem wędzonym i kremowym serkiem, śliwki w boczku na rukoli, szaszłyki drobiowe, różne mini tartinki, pieczywo, masło

60 ,-/OS (PRZYJĘCIA POWYŻEJ 25 OSÓB PEŁNOŁATNYCH)

65 ,-/OS (PRZYJĘCIA PONIŻEJ 25 OSÓB PEŁNOPŁATNYCH)
 

KOLACJE


Bogracz z kluseczkami, pieczywo 25,-/os

Barszcz z krokietem 25 ,-/os

Delikatna pieczeń z karkówki z puree i kapustą zasmażana 39 zł/os

Pierś z kurczaka saute z sosem a’la carbonara,sałatka z kapusty pekińskiej i duffinki 39 ,-/os

Mięso ogniste podane z knedlem czeskim 39 zł/os

Nuggetsy z frytkami i surówką 39 ,-/os


GÓRALSKA BIESIADA
PODAWANA NA PÓŁMISKACH

Żeberka, szaszłyki drobiowe z warzywami oraz nuggetsy, oscypki
grillowane, duffinki, kapusta zasmażana
59,-/OS


ALKOHOL
Wódka czysta (Ogiński, Bocian, Adam Mickiewicz) 0,5l/60,-
Piwo duże 13,- i małe 11,-
Wino lane kieliszek 14,-/karafka 1l/ 60,-
Serwis alkoholu własnego 10,-/os (opłata korkowa)

 

OPCJE DODATKOWE

Wypożyczenie ekranu i projektora 80 ,-

Podtalerze 5 ,-/os

Pokrowce na stołki 7 ,-/os

Słodki stół z mini deserkami: panna cotta, banoffee, beza pavlova , tiramisu, deser oreo, ptysie z kremem, mus czekoladowy, chia z musem brzoskwiniowym, muffinki 1600 zł dla 50 osób, kolejne osoby 20 ,-/os

Fontanna czekoladowa do 50 osób 1300,- powyżej 50 osób 1700,-

Nocleg 150 ,-/os/ doba ze śniadaniem

Możliwość serwisu dań wegetariańskich, wegańskich, bezglutenowych i innych --> 130% ceny za talerzyk.

Wynajem dmuchańca dla dzieci 980 ,-

Animacje dla dzieci 900 ,- (4h)

 

Dzieci do 3 lat mogą uczestniczyć bezpłatnie w przyjęciu, dzieci od 4 do 10 lat liczone są 70% ceny.
 

Do ceny za osobę doliczane jest 3 zł za opakowania jednorazowe na pozostałe po przyjęciu posiłki.


Warunkiem rezerwacji terminu jest podpisanie umowy na przyjęcie okolicznościowe i wpłata zadatku.

Przejdź do góry strony