Menu Urodziny
MENU NA PRZYJĘCIE OKOLICZNOŚCIOWE
W pełni zdajemy sobie sprawę, że celebrowanie wyjątkowych wydarzeń wymaga odpowiedniej oprawy!
Właśnie na tego rodzaju okazję powstała oferta na przyjęcie okolicznościowe w Dolce Vita w Ustroniu.
Nasze pomieszczenia bankietowe mogą pełnić nie tylko rolę sali weselnej, są również bowiem idealną przestrzenią
do świętowania innych ważnych wydarzeń w życiu każdej rodziny. Chętnie zorganizujemy w nich przyjęcia na dowolną
liczbę gości, uroczystość z okazji chrztu, pierwszej komunii świętej, rocznicy ślubu, urodzin czy imprezy firmowe.
Wszystkie przygotowywane w naszej kuchni dania są sporządzane z najświeższych lokalnych składników,
dzięki czemu smakują i pachną wybornie. Zadbamy o każdy szczegół tak, byście Wy i Wasi Goście mile zapamiętali wyjątkowy czas spędzony u nas!
NA DOBRY POCZĄTEK
Chrupiące pajdy chleba ze smalcem i ogórkiem kiszonym podane na półmiskach 12 ,-/os
PRZYSTAWKI
Pasztet podanych w chrupiącym vol au wencie 22,- /os
Sałatka z krewetkami torpedo i dressingiem 22,- /os
Tatar ze śledzia 18,-/os
ZUPY
Rosół królewski z makaronem 18,-/os
Kluski wątrobiane do rosołu + 4 ,-/os
Żurek śląski 20 zł/os
Zupa górska 18 ,-/os
Krem alzacki (ziemniaczano-porowy) 18 ,-/os
Krem z białych warzyw z grzankami 18 ,-/os
DANIE GŁÓWNE
PODAWANE NA PÓŁMISKACH
ZESTAW I 69 ,-/os
Kotlet schabowy klasyczny, grillowany filet z mozzarellą i pomidorem, kotlet de volaille, polędwiczka wieprzowa sous vide z sosem leśnym
(2 kawałki na osobę)
Dodatki: Ziemniaki pieczone, ziemniaki z koperkiem,
Surówki: modra kapusta, dwie surówki sezonowe
ZESTAW II 79 ,-/os
Tradycyjna rolada śląska, de volaille, kotlet schabowy klasyczny, grillowana pierś z kurczaka z mozzarellą i pomidorem, polędwiczka wieprzowa sous vide z sosem leśnym oraz sos pieczeniowy
(2 kawałki na osobę)
Dodatki: kluski śląskie, ziemniaki z koperkiem, frytki
Surówki: modra kapusta, dwie surówki sezonowe
ZESTAW III 89 ,-/os
Tradycyjna rolada śląska, kotlet de volaille, schab po parysku,
konfitowana pierś z kaczki, kotlet po szwajcarsku, sos pieczeniowy
(2 kawałki na osobę)
Dodatki: kluski śląskie, ziemniaki z koperkiem, ziemniaczki opiekane
Surówki: modra kapusta, dwie surówki sezonowe, mix sałat z sosem vinegret
--------------------------------------------------------------------
* dodatkowy kawałek mięsa 20 ,-/os; dodatkowe pół kawałka mięsa 14 ,- os
* dodatkowe dodatki skrobiowe lub warzywne 7 ,-/os
* dodatkowo dorsz do obiadu 20 ,-/os
WEGETARIAŃSKIE PATERY DO OBIADU 179 ZŁ/SZT
Mix serów smażonych x4, bakłażan panierowany x4, cukinia faszerowana x4, warzywa karmelizowane 200g, krążki cebulowe x8
DESERY
Szarlotka na ciepło z lodami 20,-/os
Sernik z malinowym musem 20,-/os
Beza z mascarpone owocami i konfiturą 22,-/os
Lody z malinami i bitą śmietaną 20,-/os
Panna cotta z musem malinowym 18,-/os
CIASTA, OWOCE I TORTY
Półmisek ciast 20,-/os
Półmisek owoców sezonowych 18,-/os
Serwis tortu jednorazowo 60 ,-
NAPOJE ZIMNE I CIEPŁE
Soki, woda, kawa parzona i rozpuszczalna, herbata bez limitu 28,-/os
Napoje gazowane według zużycia (pepsi, mirinda, 7-up, woda gazowana) 9,-/szt
Toast winem musującym 5,-/os:
ZIMNA PŁYTA
W BUFECIE
Deska swojskich wędlin, deska serów tradycyjnych i pleśniowych, galaretki wieprzowe, roladki z szynki z chrzanem, jajka w tatarskim sosie, sałatka szefa, sałatka caprese, przekąski na raz z tortilli oraz przekąski z ciasta francuskiego, roladki warzywne z łososiem wędzonym i kremowym serkiem, śliwki w boczku na rukoli, szaszłyki drobiowe, różne mini tartinki, słone przekąski z dipem, pieczywo, masło
48 ,-/OS (PRZYJĘCIA POWYŻEJ 25 OSÓB PEŁNOŁATNYCH)
53 ,-/OS (PRZYJĘCIA PONIŻEJ 25 OSÓB PEŁNOPŁATNYCH)
NA STOŁY
Deska swojskich wędlin, deska serów tradycyjnych i pleśniowych, galaretki wieprzowe, roladki z szynki z chrzanem, jajka w tatarskim sosie, sałatka szefa, sałatka caprese, przekąski na raz z tortilli oraz przekąski z ciasta francuskiego, roladki warzywne z łososiem wędzonym i kremowym serkiem, śliwki w boczku na rukoli, szaszłyki drobiowe, różne mini tartinki, pieczywo, masło
60 ,-/OS (PRZYJĘCIA POWYŻEJ 25 OSÓB PEŁNOŁATNYCH)
65 ,-/OS (PRZYJĘCIA PONIŻEJ 25 OSÓB PEŁNOPŁATNYCH)
KOLACJE
Bogracz z kluseczkami, pieczywo 25,-/os
Barszcz z krokietem 25 ,-/os
Delikatna pieczeń z karkówki z puree i kapustą zasmażana 39 zł/os
Pierś z kurczaka saute z sosem a’la carbonara,sałatka z kapusty pekińskiej i duffinki 39 ,-/os
Mięso ogniste podane z knedlem czeskim 39 zł/os
Nuggetsy z frytkami i surówką 39 ,-/os
GÓRALSKA BIESIADA
PODAWANA NA PÓŁMISKACH
Żeberka, szaszłyki drobiowe z warzywami oraz nuggetsy, oscypki
grillowane, duffinki, kapusta zasmażana
59,-/OS
ALKOHOL
Wódka czysta (Ogiński, Bocian, Adam Mickiewicz) 0,5l/60,-
Piwo duże 13,- i małe 11,-
Wino lane kieliszek 14,-/karafka 1l/ 60,-
Serwis alkoholu własnego 10,-/os (opłata korkowa)
OPCJE DODATKOWE
Wypożyczenie ekranu i projektora 80 ,-
Podtalerze 5 ,-/os
Pokrowce na stołki 7 ,-/os
Słodki stół z mini deserkami: panna cotta, banoffee, beza pavlova , tiramisu, deser oreo, ptysie z kremem, mus czekoladowy, chia z musem brzoskwiniowym, muffinki 1600 zł dla 50 osób, kolejne osoby 20 ,-/os
Fontanna czekoladowa do 50 osób 1300,- powyżej 50 osób 1700,-
Nocleg 150 ,-/os/ doba ze śniadaniem
Możliwość serwisu dań wegetariańskich, wegańskich, bezglutenowych i innych --> 130% ceny za talerzyk.
Wynajem dmuchańca dla dzieci 980 ,-
Animacje dla dzieci 900 ,- (4h)
Dzieci do 3 lat mogą uczestniczyć bezpłatnie w przyjęciu, dzieci od 4 do 10 lat liczone są 70% ceny.
Do ceny za osobę doliczane jest 3 zł za opakowania jednorazowe na pozostałe po przyjęciu posiłki.
Warunkiem rezerwacji terminu jest podpisanie umowy na przyjęcie okolicznościowe i wpłata zadatku.