Menu Urodziny

MENU NA PRZYJĘCIE OKOLICZNOŚCIOWE

W pełni zdajemy sobie sprawę, że celebrowanie wyjątkowych wydarzeń wymaga odpowiedniej oprawy!
Właśnie na tego rodzaju okazję powstała oferta na przyjęcie okolicznościowe w Dolce Vita w Ustroniu.
Nasze pomieszczenia bankietowe mogą pełnić nie tylko rolę sali weselnej, są również bowiem idealną przestrzenią
do świętowania innych ważnych wydarzeń w życiu każdej rodziny. Chętnie zorganizujemy w nich przyjęcia na dowolną
liczbę gości, uroczystość z okazji chrztu, pierwszej komunii świętej, rocznicy ślubu, urodzin czy imprezy firmowe.
Wszystkie przygotowywane w naszej kuchni dania są sporządzane z najświeższych lokalnych składników,
dzięki czemu smakują i pachną wybornie. Zadbamy o każdy szczegół tak, byście Wy i Wasi Goście mile zapamiętali wyjątkowy czas spędzony u nas!

 

NA DOBRY POCZĄTEK

Chrupiące pajdy chleba ze smalcem i ogórkiem kiszonym z Milówki podane na półmiskach 12 ,-/os
 

PRZYSTAWKI

Pasztet podanych w chrupiącym vol au wencie 20,- /os
Sałatka z krewetkami torpedo i dressingiem 20,- /os
Tatar ze śledzia 18,-/os

 

ZUPY

Rosół królewski z makaronem 18,-/os
Kluski wątrobiane do rosołu + 4 ,-/os
Żurek śląski 20 zł/os
Zupa górska 18 ,-/os
Krem alzacki (ziemniaczano-porowy) 18 ,-/os
Krem z białych warzyw z grzankami 18 ,-/os

 

DANIE GŁÓWNE

PODAWANE NA PÓŁMISKACH
 

ZESTAW I 65 ,-/os

Kotlet schabowy klasyczny, grillowany filet z mozzarellą i pomidorem, kotlet de volaille, polędwiczka wieprzowa sous vide z sosem leśnym

(2 kawałki na osobę)

Dodatki: Ziemniaki pieczone, ziemniaki z koperkiem,

Surówki: modra kapusta, dwie surówki sezonowe

 

ZESTAW II 75 ,-/os

Tradycyjna rolada śląska, de volaille, kotlet schabowy klasyczny, grillowana pierś z kurczaka z mozzarellą i pomidorem, polędwiczka wieprzowa sous vide z sosem leśnym oraz sos pieczeniowy

(2 kawałki na osobę)

Dodatki: kluski śląskie, ziemniaki z koperkiem, frytki

Surówki: modra kapusta, dwie surówki sezonowe

 

 

ZESTAW III 85 ,-/os

Tradycyjna rolada śląska, kotlet de volaille, schab po parysku,

konfitowana pierś z kaczki, kotlet po szwajcarsku, sos pieczeniowy

(2 kawałki na osobę)

Dodatki: kluski śląskie, ziemniaki z koperkiem, ziemniaczki opiekane

Surówki: modra kapusta, dwie surówki sezonowe, mix sałat z sosem vinegret

--------------------------------------------------------------------

* dodatkowy kawałek mięsa 20 ,-/os; dodatkowe pół kawałka mięsa 14 ,- os

* dodatkowe dodatki skrobiowe lub warzywne 7 ,-/os

* dodatkowo dorsz do obiadu 20 ,-/os


DESERY
Szarlotka na ciepło z lodami 20,-/os
Sernik z malinowym musem 20,-/os
Beza z mascarpone owocami i konfiturą 20,-/os
Lody z malinami i bitą śmietaną 20,-/os
Panna cotta z musem malinowym 18,-/os

 

CIASTA, OWOCE I TORTY
Półmisek ciast 16,-/os
Półmisek owoców sezonowych 15,-/os
Serwis tortu jednorazowo 40 ,- 
 

NAPOJE ZIMNE I CIEPŁE
Soki, woda, kawa parzona i rozpuszczalna, herbata bez limitu 28,-/os
Napoje gazowane według zużycia (pepsi, mirinda, 7-up, woda gazowana) 9,-/szt
Toast winem musującym 5,-/os:


ZIMNA PŁYTA

W BUFECIE 45,-/OS
Swojskie wędliny, sery tradycyjne, sery pleśniowe, śledzie, galaretki wieprzowe, roladki z szynki z chrzanem, jajka w tatarskim sosie, sałatka do wyboru jeden rodzaj: sałatka włoska z koperkiem i ogórkiem, sałatka bawarska, sałatka parmeńska, mix przekąsek m.in. (koreczki, babeczki faszerowane, słone ciastka francuskie, roladka szpinakowa z serkiem kremowym i łososiem, przekąski z tortilli, pieczywo, masło

NA STOŁY 60,-/OS
wojskie wędliny, sery tradycyjne, sery pleśniowe, śledzie, galaretki wieprzowe, roladki z szynki z chrzanem, jajka w tatarskim sosie, sałatka do wyboru jeden rodzaj: sałatka włoska z koperkiem i ogórkiem, sałatka bawarska, sałatka parmeńska, mix przekąsek m.in. (koreczki, babeczki faszerowane, słone ciastka francuskie, roladka szpinakowa z serkiem kremowym i łososiem, przekąski z tortilli, pieczywo, masło

KOLACJE

PODAWANE W WAZACH
Bogracz z kluseczkami, pieczywo 23,-/os
Boeuf strogonow 23,-/os
 

SERWOWANE

Barszcz z krokietem 23 ,-/os

Delikatna pieczeń z karkówki z puree i kapustą zasmażana 39 zł/os

Pierś z kurczaka saute z sosem a’la carbonara,sałatka z kapusty pekińskiej i duffinki 39 ,-/os

Mięso ogniste podane z knedlem czeskim 39 zł/os

Nuggetsy z frytkami i surówką 39 ,-/os


GÓRALSKA BIESIADA
PODAWANA NA PÓŁMISKACH

Żeberka, szaszłyki drobiowe z warzywami oraz nuggetsy, oscypki
grillowane, duffinki, kapusta zasmażana
57,-/OS


ALKOHOL
Wódka czysta (Ogiński, Bocian, Adam Mickiewicz) 0,5l/60,-
Piwo duże 13,- i małe 11,-
Wino lane kieliszek 14,-/karafka 1l/ 60,-
Serwis alkoholu własnego 10,-/os (opłata korkowa)


OPCJE DODATKOWE
Wypożyczenie ekranu i projektora 60,-
Podtalerze 5,-/os
Pokrowce na stołki 7,-/os
Słodki stół z mini deserkami: panna cotta, banoffee, beza pavlova, tiramisu, deser oreo, ptysie z kremem, mus czekoladowy, chia z musem brzoskwiniowym 1600 zł dla 50 osób, kolejne osoby 20,-/os
Nocleg 150 zł/os/doba


Możliwość serwisu dań wegetariańskich, wegańskich, bezglutenowych na przyjęciach. 130% ceny talerzyka


Dzieci do 3 lat mogą uczestniczyć bezpłatnie w przyjęciu, dzieci od 4 do 10 lat liczone są 70% ceny.


Pakujemy pozostałe po przyjęciu posiłki, opakowanie jednorazowe 3,-/szt.


Warunkiem rezerwacji terminu jest podpisanie umowy na przyjęcie okolicznościowe i wpłata zadatku.

Przejdź do góry strony