Menu Urodziny

MENU NA PRZYJĘCIE OKOLICZNOŚCIOWE

W pełni zdajemy sobie sprawę, że celebrowanie wyjątkowych wydarzeń wymaga odpowiedniej oprawy!
Właśnie na tego rodzaju okazję powstała oferta na przyjęcie okolicznościowe w Dolce Vita w Ustroniu.
Nasze pomieszczenia bankietowe mogą pełnić nie tylko rolę sali weselnej, są również bowiem idealną przestrzenią
do świętowania innych ważnych wydarzeń w życiu każdej rodziny. Chętnie zorganizujemy w nich przyjęcia na dowolną
liczbę gości, uroczystość z okazji chrztu, pierwszej komunii świętej, rocznicy ślubu, urodzin czy imprezy firmowe.
Wszystkie przygotowywane w naszej kuchni dania są sporządzane z najświeższych lokalnych składników,
dzięki czemu smakują i pachną wybornie. Zadbamy o każdy szczegół tak, byście Wy i Wasi Goście mile zapamiętali wyjątkowy czas spędzony u nas!

 

PRZYSTAWKI

Pasztet podanych w chrupiącym vol au wencie 20,- /os
Sałatka z krewetkami torpedo i dressingiem 20,- /os
Tatar ze śledzia 18,-/os

ZUPY
Rosół królewski z makaronem 16,- /os
Kluski wątrobiane do rosołu + 4,- /os
Krem z białych warzyw, chips z jarmużu 14,- /os
Krem dyniowy z prażonymi pestkami 14,- /os
Krem pomidorowo-paprykowy z bazylią 16,- /os


DANIE GŁÓWNE

PODAWANE NA PÓŁMISKACH


ZESTAW I - 65,-/os
Kotlet schabowy nadziewany, panierowana pierś z kurczaka z kalafiorem, kotlet, de volaille, polędwiczka wieprzowa sous vide z sosem leśnym oraz sos pieczeniowy
(2 kawałki na osobę)
Dodatki: Ziemniaki pieczone, ziemniaki z koperkiem,
Surówki: modra kapusta, dwie surówki sezonowe

ZESTAW II - 75,-/os
Tradycyjna rolada śląska, de volaille, kotlet schabowy nadziewany, panierowana pierś z kurczaka z kalafiorem, polędwiczka wieprzowa sous vide z sosem leśnym oraz sos pieczeniowy
(2 kawałki na osobę)
Dodatki: kluski śląskie, ziemniaki z koperkiem, frytki
Surówki: modra kapusta, dwie surówki sezonowe

ZESTAW III - 80,-/os
Tradycyjna rolada śląska, kotlet de volaille, sakiewka ze schabu, udko z kaczki, kotlet po szwajcarsku
(2 kawałki na osobę)
Dodatki: kluski śląskie, ziemniaki z koperkiem, ziemniaczki opiekane
Surówki: modra kapusta, dwie surówki sezonowe, mix sałat z sosem vinegret

* dodatkowy kawałek mięsa 20,-/os
* dodatkowe dodatki skrobiowe 7,-/os


DESERY
Szarlotka na ciepło z lodami 20,-/os
Sernik z malinowym musem 20,-/os
Beza z mascarpone owocami i konfiturą 20,-/os
Lody z malinami i bitą śmietaną 20,-/os
Panna cotta z musem malinowym 18,-/os

 

CIASTA, OWOCE I TORTY
Półmisek ciast 16,-/os
Półmisek owoców sezonowych 15,-/os
Serwis tortu jednorazowo 40 ,- 
 

NAPOJE ZIMNE I CIEPŁE
Soki, woda, kawa parzona i rozpuszczalna, herbata bez limitu 28,-/os
Soki, woda, kawa parzona i rozpuszczalna, herbata bez limitu, napoje gazowane 45,-/os
Napoje gazowane według zużycia (pepsi, mirinda, 7-up, woda gazowana) 9,-/szt
Toast winem musującym 5,-/os:


ZIMNA PŁYTA

W BUFECIE 45,-/OS
Swojskie wędliny, sery tradycyjne, sery pleśniowe, mięsa pieczone własnego wyrobu, śledzie w różnych odsłonach, galaretki wieprzowe, tymbalik drobiowy, jajka w tatarskim sosie, sałatka do wyboru jeden rodzaj: sałatka włoska z koperkiem i ogórkiem, sałatka bawarska, sałatka parmeńska, mix przekąsek m.in. (koreczki, babeczki faszerowane, słone ciastka francuskie, dip) tortille mix, tosty z pastami, krakersy z pastą serową,
pieczywo, masło


NA STOŁACH NA PÓŁMISKACH 60,-/OS
Swojskie wędliny, sery tradycyjne, sery pleśniowe, mięsa pieczone własnego wyrobu, śledzie w różnych odsłonach, galaretki wieprzowe, tymbalik drobiowy, jajka w tatarskim sosie, sałatka do wyboru jeden rodzaj: sałatka do wyboru jeden rodzaj: sałatka włoska z koperkiem i ogórkiem, sałatka bawarska, sałatka parmeńska, mix przekąsek m.in. (koreczki, babeczki faszerowane, słone ciastka francuskie, dip) tortille mix, tosty z
pastami, krakersy z pastą serową, pieczywo, masło

KOLACJE

PODAWANE W WAZACH
Bogracz z kluseczkami, pieczywo 20,-/os
Barszcz z krokietem 20,-/os
Boeuf strogonow 20,-/os
Żurek śląski z jajkiem i kiełbasą, pieczywo 20,-/os


GÓRALSKA BIESIADA
PODAWANA NA PÓŁMISKACH

Żeberka, szaszłyki drobiowe z warzywami oraz nuggetsy, oscypki
grillowane, duffinki, kapusta zasmażana
55,-/OS

WŁOSKA UCZTA
PODAWANA NA PÓŁMISKACH

Kurczak caprese i labraks na paprykowym puree podawane z gnocchi, lekką
sałatką z sosem vinegret i oliwkami
55,-/OS
WŁOSKA UCZTA


ALKOHOL
Wódka czysta (Ogiński, Bocian, Adam Mickiewicz) 0,5l/60,-
Piwo duże 13,- i małe 11,-
Wino lane kieliszek 14,-/karafka 1l/ 60,-
Serwis alkoholu własnego 10,-/os (opłata korkowa)


OPCJE DODATKOWE
Wypożyczenie ekranu i projektora 60,-
Podtalerze 5,-/os
Pokrowce na stołki 7,-/os
Słodki stół z mini deserkami: panna cotta, banoffee, beza pavlova, tiramisu, deser oreo, ptysie z kremem, mus czekoladowy, chia z musem brzoskwiniowym 1600 zł dla 50 osób, kolejne osoby 20,-/os
Nocleg 150 zł/os/doba
Możliwość serwisu dań wegetariańskich, wegańskich, bezglutenowych na przyjęciach. 130% ceny talerzyka


Dzieci do 3 lat mogą uczestniczyć bezpłatnie w przyjęciu, dzieci od 4 do 10 lat liczone są 70% ceny.


Pakujemy pozostałe po przyjęciu posiłki, opakowanie jednorazowe 3,-/szt.


Warunkiem rezerwacji terminu jest podpisanie umowy na przyjęcie okolicznościowe i wpłata zadatku.

Przejdź do góry strony